+31 622 78 90 93 24/7 bereikbaar

Waarom gaat de tijd toch zo langzaam?

In de auto terug vanuit het warme Italië naar het koude en natte Nederland met de sleurhut achter de auto ontstond er in de auto een voor mij grappig maar ook interessante discussie. Over tijd. Iedereen bleek een andere perceptie van de tijd te hebben.

Het was heerlijk, 3 weken even helemaal niets en temperaturen tussen de 30 en 34 graden. Weinig gezien en weinig gedaan. Het eerste halfjaar heb ik al veel gereisd en gezien. De teller staat op dit moment op 16 landen.

Tijdens het reizen, maar ook als ik gewoon in Nederland aan het werken ben, heb ik nooit het idee dat de tijd snel gaat. Niet dat ik daar mee bezig ben, maar meer omdat mensen om je heen roepen dat de tijd zo snel gaat.

In de auto ontstond hier een mooi gesprek over. De ene vond dat de vakantie zo kort duurde, het leek dat we nog maar een week weg waren geweest. De andere vond het wel overeenkomen en ik vond dat de vakantie veel langer had geduurd dan 3 weken. Daar heb ik mij dus verder in verdiept. We kunnen onze tijd immers, maar 1 x besteden.

Verveling en monotone taken

Het gevoel dat de tijd soms langzaam gaat, kan worden veroorzaakt door verschillende factoren. Wanneer je je verveelt of bezig bent met saaie, repetitieve taken, lijkt de tijd langzamer te gaan, omdat je hersenen minder gestimuleerd worden en je je meer bewust bent van de tijd die verstrijkt. Echt verveeld heb ik mij niet. Daar zorgen de kinderen wel voor.

Maar dit geldt niet alleen op vakantie. Ook als ondernemer kun je last hebben van verveling en monotone taken in je business. Gelukkig is daar een oplossing voor: outsourcen! Door saaie klusjes uit te besteden aan anderen, hou je zelf meer tijd over voor de dingen die er echt toe doen. Zo geniet je meer van je werk en leven. Zorg er voor dat je het proces stuurt en niet het proces bent.

Stress en angst

Onder stressvolle of angstige omstandigheden kan de tijd traag lijken te gaan, omdat je meer gefocust bent op de situatie en je constant de tijd in de gaten houdt. Dit kan het geval zijn tijdens een examen, een bezoek aan de dokter, of wanneer je wacht op belangrijke informatie.

Gelukkig was daar bij mij geen sprake van. Ik heb mij in tijden niet zo relaxed gevoeld. De business loopt lekker en alle seinen staan op groen om door te trekken naar 150 locaties. En dat komt mede door outsourcing. Door taken uit te besteden die stress en angst opleveren zal je zien dat je een andere presentie van tijd zal krijgen

Nieuwe en onbekende ervaringen

Wanneer je iets nieuws of onbekends meemaakt, lijken de minuten langzamer voorbij te tikken. Je hersenen moeten meer informatie verwerken en opslaan, waardoor je bewuster bent van elke seconde.

Omdat ik veel reis en constant met vernieuwende zaken bezig ben, zullen mijn hersenen inderdaad meer moeten verwerken. Dus dit kan wel een deel van de verklaring zijn waarom bij mij de tijd zo langzaam lijkt te gaan.

Maar ook in je business kom je voortdurend nieuwe uitdagingen tegen. Door het uitbesteden van taken die buiten je comfortzone liggen, maak je ruimte vrij om deze uitdagingen met open vizier tegemoet te treden. Zo hou je het spannend voor jezelf en zal je ook hier zien dat dit een directe invloed heeft op de factor tijd.

Oncomfortabele situaties

Wanneer je je fysiek of emotioneel ongemakkelijk voelt, lijkt de tijd langzamer te gaan, omdat je meer gefocust bent op je ongemak. Je hebt het gevoel dat de tijd zich uitrekt.

Gelukkig was de vakantie allesbehalve oncomfortabel. Sterker nog, ik probeer oncomfortabele situaties sowieso altijd te vermijden. Als ik iets ga doen of ergens naartoe moet, geef ik deze gebeurtenis voor mijzelf altijd een cijfer. Als het lager scoort dan een 8, doen we het gewoon niet.

Dit principe pas ik ook toe in mijn business. Door oncomfortabele taken uit te besteden, houd ik meer plezier in mijn werk.

Wachten op gebeurtenissen

Als je ergens op wacht, zoals een belangrijk telefoontje of afspraak, lijkt de tijd langzaam te gaan. Je bent gefocust op het toekomstige moment en ervaart het huidige moment als traag.

Maar tijdens de vakantie stond er niet veel te gebeuren. Vooraf was al duidelijk dat we niet heel veel zouden gaan doen. Dus dit punt kan ook niet de oorzaak zijn van het langzaam verlopen van de factor tijd.

In je business kun je wachten op gebeurtenissen voorkomen door taken slim te plannen en uit te besteden. Zo hoef je minder lang te wachten op resultaten. Kan je door met het volgende of juist met leuke dingen doen die jou als persoon echt verder gaat brengen door bijvoorbeeld aandacht aan je gezin en/of je geliefde te besteden.

Geheugen en bewustzijn

Wanneer je aandachtig en bewust leeft, lijkt de tijd langzamer te gaan. Je merkt meer details en ervaringen op en slaat deze op in je geheugen. Dit kan het geval zijn wanneer je in een nieuwe omgeving bent of iets intensief ervaart.

En dit is wel helemaal waar. Al heel wat jaren, maar vooral de laatste tijd, leef ik heel bewust. Ik focus me in bepaalde tijdblokken op specifieke gebeurtenissen of werkzaamheden. Hierdoor ben ik me heel erg bewust van wat ik doe. Geen zaken door elkaar doen, alles geordend en gestructureerd.

Nee, ik ben niet heel erg autistisch aangelegd. Dit proces heb ik mezelf aangeleerd en ik vind het fantastisch. Ik heb nog nooit zoveel werk verzet en dingen gedaan als de laatste jaren. Mensen begrijpen echt niet hoe ik dat doe, terwijl ik het zelf helemaal niet zo ervaar.

Outsourcing is de sleutel

De basis van deze manier van leven is het uitbesteden van werkzaamheden, ofwel outsourcing. Door taken die je tijd en energie vreten uit te besteden, houd je meer ruimte over voor de dingen die er echt toe doen in je business en in je leven.

Zo lijkt de tijd niet alleen langzamer te gaan, maar heb je ook meer tijd om ervan te genieten. Of je nu op vakantie bent of aan het werk, door slim te outsourcen bepaal je zelf hoe je je tijd besteedt.

Alles kan en alles is mogelijk, zolang je maar durft los te laten.

Wil jij dit ook? Ik leer je hoe. Ik leef al jaren zo en geniet met volle teugen. Mijn geheim? Juist, outsourcen. Ik besteed alles uit wat me afleidt van wat echt belangrijk is. En dat kan jij ook.

Dus weg met die sleur. Claim je vrijheid en neem contact met me op. Ik laat je zien hoe ook jij je ideale leven kunt leiden. Don’t wait – just outsource it!

Florentijn

Mr. Outsourcing

Terug naar overzicht

Geplaatst op: 12 augustus 2024