+31 622 78 90 93 24/7 bereikbaar

Documenteren is de sleutel tot consistent succes

Wil jij ook meer échte vrijheid? Dan is er maar één geheim: outsourcen. Besteed àlles uit wat je afleidt van wat echt belangrijk is. Reizen, quality time met je gezin, werken aan jezelf. Met de juiste documentatie kan het allemaal.

Ik ben zelf op dit moment druk bezig om alle procedures van mijn organisatie tot in detail te documenteren. Echt ieder dingetje dat wordt uitgevoerd wordt vastgelegd. Het is een enorme klus, ik ben er al een jaar mee bezig en als ik eind dit jaar klaar ben, mag ik blij zijn. Maar het is het allemaal waard.

De oorsprong van documenteren

De oorsprong van dit gedetailleerd documenteren ligt, denk ik bij McDonald’s. Zij zijn als franchiseorganisatie een ster in het documenteren van hun business. Grote bedrijven doen het ook, maar bij kleine en middelgrote ondernemingen kom ik het nog niet veel tegen. En dat terwijl het je zoveel brengt!

Met name het inzicht in wat mensen doen en het hierdoor heel simpel aanpassen van procedures of schuiven met taken is fantastisch. Je kunt mensen meer of minder werk geven of nieuwe mensen aannemen. Het is direct duidelijk wat iemand moet doen.

Ik ben zelf op het idee gekomen na het lezen van het fantastische boek The E-Myth van Michael Gerber. Echt een aanrader om te lezen en nog mooier om toe te passen. Als ik klaar ben met documenteren ga ik het nog een keer lezen om te checken of ik heb kunnen doen wat hij bedoelt.

De factor tijd

De grootste tegenvaller van het documenteren is de factor tijd. Het lijkt simpel om op te schrijven wat je moet doen, maar er komen toch altijd meer uitzonderingen en verbanden bij kijken die je ook moet beschrijven wil het een logisch verhaal worden.

Maar naarmate ik meer heb gedocumenteerd gaat het steeds sneller. Dan hoef je alleen de verbanden nog te leggen en niet meer alle procedures te schrijven. Uiteindelijk is mijn doel om een ISO 9001 certificaat te behalen. Maar nog belangrijker: het werkt gewoon efficiënt!

Dus stop ook met die 9-tot-5 mentaliteit en durf los te laten. Documenteer je business tot in detail en besteed vervolgens alles uit. Creëer zo je eigen vrijheid om te doen waar je zin in hebt. Ik leef al jaren zo en geniet met volle teugen. Wil jij dit ook? Neem dan contact met me op en ik laat je zien hoe jij ook je ideale leven kunt leven. Just do it!

Groei naar 150 locaties

Met de tijd die ik over heb, heb ik samen met een klein team van professionals de funding van mijn business opgezet om de verder groei naar 150 locaties te realiseren. Dit is echt een succes. De volgende stap is een uitstapje naar crowdfunding. Ik ben benieuwd hoe dat gaat lopen. Op de site www.addcrowdfunding.nl vind je alle informatie en kan je ook direct deelnemen in mijn succesformule van flexibel werken tegen een fantastische rente.

Dus ondernemers, wil je je business outsourcen en échte vrijheid claimen? Start dan vandaag nog met het documenteren van al je procedures. Het is de sleutel tot consistent succes en het leven waar je van droomt. Twijfel niet langer, pak die vrijheid. Ik help je er graag bij!

Florentijn

Mr. Outsourcing

Terug naar overzicht

Geplaatst op: 15 oktober 2024